Δεν είναι φαγητό! Τι ΔΕΝ είναι;

O ασπρομάλλης κρεοπώλης βρίζει χυδαία στο παρακάτω βίδεο:

Αποκαλεί αυτούς που διαμαρτύρονται κ@ργιόλι@, λέει όλο υπονοούμενα στην κοπέλα, “εσύ το τρως ωμό το φαγητό..” και βρίζει “της μάνας σας το μ$#νί”. Επίσης οι υπόλοιποι “επαγγελματίες” γελάνε ειρωνικά. Υπέρμαχοι όλοι τους, του «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»..

Ο «κριτικός φίλος»

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθερία” με τίτλο “Τίτλοι τέλους για τους Σχολικούς Συμβούλους” (19-10-2018), διαβάζουμε ότι η περιφερειακή δ/ντρια Ελένη Αναστασοπούλου αποχαιρετώντας  και ευχαριστώντας όλους τους απερχόμενους σχολικούς συμβούλους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

“Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο σχολικός σύμβουλος υπήρξε ο «κριτικός φίλος», ο οποίος δίνοντας πρακτική διάσταση στις υψηλού επιπέδου θεωρητικές γνώσεις, αναβάθμισε την καθημερινή εκπαιδευτική εμπειρία των εκπαιδευτικών προς όφελος της μαθησιακής διαδικασίας. Ένας φίλος τον οποίο εμπιστεύτηκαν οι εκπαιδευτικοί και προσέτρεξαν για τους παιδαγωγικούς και επιστημονικούς προβληματισμούς.

Είναι γεγονός ότι ο σχολικός σύμβουλος είχε μια μοναχική πορεία όλα αυτά τα χρόνια και ίσως να συνετέλεσε και αυτή η συνθήκη που ο θεσμός, στη διάρκεια των 35 χρόνων, ακολούθησε μια πορεία διολίσθησης από τον παιδαγωγικό στον διοικητικό ρόλο, από τον κριτικό φίλο στη θεσμική αυθεντία, από την επικοινωνία με τον εκπαιδευτικό στην αλλοτρίωση.

Συνέχεια

Σχετικά με το Γ3 (2018)

Το θέμα Γ3 στη βιολογία Προσανατολισμού 2018:

Γ3. Στο σχήμα 3 απεικονίζεται πλασμίδιο που διαθέτει γονίδια ανθεκτικότητας σε δύο αντιβιοτικά, την αμπικιλίνη και τετρακυκλίνη και αναγράφονται εσωτερικές αλληλουχίες των δύο γονιδίων ανθεκτικότητας. Αφού το πλασμίδιο κοπεί με την EcoRI και εισαχθεί ένα γονίδιο ξένου οργανισμού σε αυτό να εξηγήσετε ποιο από τα δύο αντιβιοτικά θα χρησιμοποιούσατε για τη διάκριση των μετασχηματισμένων βακτηριακών κλώνων με ανασυνδυασμένο πλασμίδιο.

Συνέχεια

Μόδα είναι θα περάσει..

Ας θυμηθούμε για αρχή τι έγινε το 2016, όταν κάποιοι απλά ακολουθούν τη “μόδα”..

Μιλάω για τη φήμη ότι τα θέματα των πανελλαδικών της χρονιάς εκείνης, θα ήταν ΟΛΑ ανάπτυξης.. Οι “μοδάτοι τύποι” χωρίς να το καλοσκεφθούν, απλά αναπαρήγαγαν τη φήμη..

Σχετικά δημοσιεύματα ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Κάτι τέτοιο δυστυχώς – έχω την αίσθηση – ότι πάει να συμβεί και φέτος.

Συνέχεια