Αμερικανιές!

Φροντιστήριο της Λάρισας διαφημίζει μεγάλες προσφορές ΔΩΡΕΑΝ ερευνών (!) και καλεί ΟΛΟΥΣ τους μαθητές της Λάρισας να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία του!

ΕΡΕΥΝΑ Νο 1
Διαβάζουμε στην ανακοίνωση: «ΔΩΡΕΑΝ Έρευνα Ειδών Νοημοσύνης και Επιστημονικής Κατεύθυνσης, για τον ακριβή και επιτυχημένο επιστημονικό προσανατολισμό, από Πανεπιστημιακούς Συμβούλους..»

Για να πείσουν λοιπόν τους μαθητές να δηλώσουν συμμετοχή, στην φωτογραφία της διαφήμισής τους, φαίνεται ένας σοβαρός – πιθανότατα – «πανεπιστημιακός σύμβουλος», κοντοκουρεμένος με γυαλάκια και καρό κοντομάνικο πουκάμισο, με στυλό στο τσεπάκι. Πάνω από το τσεπάκι, το απαραίτητο ταμπελάκι προφανώς με την ιδιότητά του ή οποία δεν φαίνεται στην διαφήμιση του φροντιστηρίου λόγω χαμηλής ανάλυσης της φωτογραφίας.

Ο σοβαρός «πανεπιστημιακός σύμβουλος» της φωτογραφίας στο δεξί του χέρι κρατάει (άλλο) στυλό και θυμίζει εκείνες της φωτογραφίες που μας έβγάζαν όταν ήμασταν στα νήπια, τη δεκαετία του ’70! Βέβαια δεν κοιτάζει το «φακό» αλλά φαίνεται προσηλωμένος σε κάποιο ερωτηματολόγιο, συμβουλεύοντας τη «μαθήτρια» που βρίσκεται καθήμενη δίπλα του, η οποία επίσης είναι καθηλωμένη στις συμβουλές του ειδικού.

eikona2Θα μπορούσε λοιπόν κανείς να φανταστεί (και ειδικά κάποιος ευκολόπιστος μαθητής), ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ίσως από κάποια προηγούμενη «έρευνα» του εν λόγω φροντιστηρίου; Αμ δε! Με μια απλή αναζήτηση στο internet, μπορεί ο οποιοσδήποτε ν’ ανακαλύψει ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν είναι καν Ελληνική. Προέρχεται από το «Northern Arizona University» όπως μας αποκαλύπτει το «ταμπελάκι» του Ακαδημαϊκού συμβούλου εν τέλει, Matt Pavich, αν δούμε τη φωτογραφία σε μεγαλύτερη ανάλυση..

frontist3ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΔΩ

ΕΡΕΥΝΑ Νο 2
Διαβάζουμε στην ανακοίνωση: «ΔΩΡΕΑΝ Έρευνα Eκπαιδευτικών Αναγκών Κατεύθυνσης, από την έμπειρη επιστημονική ομάδα των κορυφαίων καθηγητών μας με στόχο την επιλογή του κατάλληλου μαθησιακού μοντέλου.»

Μια από τα ίδια για την διαφήμιση της 2ης «έρευνας» η οποία αυτή τη φορά διεξάγεται από την «έμπειρη επιστημονική ομάδα των κορυφαίων καθηγητών» του φροντιστηρίου. Στην φωτογραφία της διαφήμισης φαίνεται ένας σοβαρός (πάλι) κοντοκουρεμένος (πάντα) σύμβουλος που φορά γυαλιά με μαύρο κοκάλινο σκελετό και περιποιημένο μουσάκι. Κάθεται με (σχεδόν) σταυρωμένα να χέρια, ακούγοντας με μεγάλη προσοχή, αυτά που του λέει η «μαθήτρια», σ’ ένα γραφείο με δύο οθόνες!

eikona1Πάνω στο γραφείο, απαραίτητο για τον ίδιο προφανώς (αν το γραφείο είναι δικό του) αλκοολούχο διάλυμα απολύμανσης χεριών, που εδώ στην Ελλάδα είδαμε να χρησιμοποιείται μόνο εκείνη τη χρονιά που έγινε ντόρος με την γρίπη των πτηνών! Μάλιστα κάποιες κυρίες, βρίσκουν ακόμη και σήμερα ξεχασμένα μέσα στις τσάντες τους μισογεμάτα μπουκαλάκια με απολυμαντικό χεριών, που το χρησιμοποίησαν μόνο μία φορά, τότε με την έξαρση της γρίπης. Με μια απλή αναζήτηση και πάλι στο internet, μπορεί ο οποιοσδήποτε ν’ ανακαλύψει ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία προέρχεται από το «University of Minnesota».

frontist2ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΔΩ (προς το μέσον της σελίδας στην ενότητα «Advising»)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *