Ακόμα μια εγκύκλιος..

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014
Άρθρο του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΑΚΑΣΑ στις 31.01.2014 στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τίτλο:
Σε ισχύ τίθεται η Τράπεζα Θεμάτων περί τα τέλη Μαΐου

Neo_systhma_A_LykeiouΣτον πίνακα που συνοδεύει το άρθρο παρατηρούμε ότι για τα μαθήματα επιλογής της Α’ Λυκείου, ΔΕΝ θα ισχύσει το σύστημα του 50% των θεμάτων από τράπεζα, παρά το γεγονός ότι ο νόμος 4186 αναφέρει ότι το 50% ισχύει για όλα τα μαθήματα, πλην της ερευνητικής εργασίας και της φυσικής αγωγής.

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4186
Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις.
Άρθρο 3 (Αξιολόγηση, Προαγωγή και Απόλυση Μαθητών Γενικού Λυκείου)

3. Οι γραπτές προαγωγικές εξετάσεις στην Α΄ τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄ και Β΄ Εσπερινού Λυκείου διεξάγονται ενδοσχολικά και περιλαμβάνουν όλα τα διδασκόμενα μαθήματα εκτός των μαθημάτων της Ερευνητικής Εργασίας και της Φυσικής Αγωγής, με κοινά θέματα για όλα τα τμήματα του ίδιου σχολείου, που ορίζονται ως εξής: α) κατά ποσοστό 50%, με κλήρωση, από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας και β) κατά ποσοστό 50%, από τον διδάσκοντα ή τους διδάσκοντες. Τα γραπτά διορθώνονται από τον οικείο διδάσκοντα.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2014
Εγκύκλιος 30631/Γ2 (04-03-2014) με θέμα: “Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης μαθημάτων της Α΄ τάξης Ημερησίου και των Α΄ και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2013-2014”
Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 07/10-02-2014 ανακοινοποίηση στο ορθό του Δ.Σ.) σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης μαθημάτων της Α΄ τάξης Ημερησίου και των Α΄ και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2013-2014. (Η πράξη του ΙΕΠ, ένα μήνα πριν!)

Στο τέλος της εγκυκλίου βλέπουμε ότι “Για τα μαθήματα επιλογής προωθείται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου όλα τα θέματα να ορίζονται από τον διδάσκοντα-διδάσκοντες”.

Ερώτηση: Κάτι ήξερε ο κ. Λακασάς δύο μήνες πριν, ή απλά παρερμήνευσε τον νόμο 4186 για τα επιλογής μαθήματα της Α’ Λυκείου; Στο E-mail πάντως που του έστειλα στις 31-01-2014, δεν μου απάντησε ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *